Tentoonstelling HISTORIC GRAND PRIX tot 3 november

In het kader van de Historische Grand Prix besteedt het Zandvoorts Museum jaarlijks aandacht aan één of meer helden uit de Nederlandse autosporthistorie.

Nog meer zien? Op de Boulevard de Favauge vindt u een fototentoonstelling over het Circuit Zandvoort door de jaren heen, met foto’s van de Zandvoortse fotograaf Chris Schotanus.

Locatie
Zandvoorts Museum
Swaluëstraat 1
Zandvoort aan Zee, 2042 KA Nederland + Google Maps
Telefoon:
023-5740280

Lees meer

EK Zandsculpturen - 8 juli t/m 7 november

Op maandag 8 juli gaat het Europees Kampioenschap Zandsculpturen in Zandvoort aan Zee van start. Op verschillende plekken in Zandvoort verrijzen beelden van ongeveer 3 bij 3 meter en 3,5 meter hoog. Verdeeld over het Badhuisplein, het Kerkplein en het Raadhuisplein wordt 200.000 kilo speciaal sculptuurzand gestort, aangezien strandzand niet geschikt is. 

Lees meer

Historic Grand Prix Zandvoort - 6-8 September

De Historic Grand Prix Zandvoort heeft weer een internationaal topprogramma gepresenteerd met meer dan 80 jaar aan autosporthistorie. In het weekend van 6, 7 en 8 september 2019 verandert Circuit Park Zandvoort drie dagen lang in een openluchtmuseum met unieke raceauto’s, spectaculaire races en demonstraties. De voorverkoop is inmiddels van start. Toegangskaarten zijn al te koop vanaf 15 euro. Kijk hier voor meer meer informatie over het programma en tickets.

Lees meer

Oktoberfest 28 september @ 20:00

OktoberfestOp zaterdag 28 september organiseert Muziekfestival Zandvoort voor de zevende keer een Oktoberfest. En nu niet meteen roepen: “Oktoberfest in september?” Ja, het traditionele Münchner Oktoberfest begint op de 1e zaterdag na 15 september en eindigt op de 1e zondag in oktober. Ook dit jaar zal de muziek de boventoon voeren met daarnaast alles wat men van een Oktoberfest mag verwachten. Bier, Bratwurst und Pretzel en niet in de laatste plaats Dirndl und Lederhosen. 

Lees meer

Shanty- en Zeeliederen festival 29 september @ 10:30 - 17:30

Op 5 locaties, 4 in centrum en 1 op strand, treden dit jaar 10 koren op met een divers repertoire aan Shanties en Zeeliederen. Shanties zijn vooral traditioneel. Van oudsher werk-liederen, gezongen op grote schepen. Het krachtige refrein werd luidkeels meegezongen en bepaalde het tempo van de werkers en dus het schip. Zeeliederen zijn er zowel klassiek en modern. Het zijn levensliederen, meestal over vissersleed en zeemanslijden.

Lees meer